Floridos pantera

Floridos pantera , didelių Naujojo pasaulio kačių, priklausančių rūšių Puma concolor , šeima Felidae , apsiribojusi maža, izoliuota ir inbred grupe pietuose Floridoje . Ši populiacija yra vienintelė veisimosi grupė pumos rytinėje JAV dalyje. Floridos pantera tradiciškai buvo klasifikuojama kaip atskiras porūšis Puma ( P. concolor coryi ) ir buvo perklasifikuota į JK populiaciją P. concolor couguar porūšis 2017 m., atlikus genetinę analizę. Floridos pantera buvo vienas iš pirmųjų gyvūnų, išvardytų nykstančių rūšių įstatyme, kai įstatymas pirmą kartą buvo priimtas 1973 m., Ir jis yra pripažintas valstija gyvūnas Floridos.

kiek iš viso pagrobėjų dalyvavo rugsėjo 11-osios išpuoliuose?
Floridos pantera („Puma concolor couguar“)

Floridos pantera ( Puma concolor couguar ) Floridos pantera ( Puma concolor couguar ), nykstančios pumų ar pumos populiacijos narys, gyvenantis pinelands, kietmedžio miškuose ir mišriuose pelkių miškuose Pietų Floridoje, JAV. fotoguy22 / iStock.com



Gamtos istorija

Floridos panteros gyvena subtropinėje aplinkoje ir dažnai praeina per pelkes, miškus ir žolynai ieškodamas maisto. Jie gali naudoti žmogaus kelius ir dažnai kirsti keliai ir greitkeliai . Nors dabar gyventojai apsiriboja tik pietine Floridos dalimi, jos geografinis diapazonas kadaise tęsėsi į šiaurę iki Tenesio ir Pietų Karolinos bei į vakarus iki Arkanzaso ir Luiziana .



Suaugusių gyvūnų kailis yra tamsiai mėlynas, rusvos spalvos arba rūdžių spalvos viršuje, iš šonų rusvai oranžinės iki šviesiai rudos arba rausvos spalvos, o apačioje - nuo šviesiai baltos iki baltos spalvos. Dauguma Floridos panterų vyrų yra palyginti dideli, sveria 45–72 kg (100–160 svarų); patelės sveria 30–45 kg (65–100 svarų). Nuo nosies iki uodegos suaugę žmonės matuoja 1,8–2,1 metrą (6–7 pėdas). Kačiukai yra švelniai su tamsiai rudomis arba juodomis dėmėmis, o gimę sveria 0,5 kg (1 svaras).

Grobio ir apsaugos būklė

Pageidautinas Floridos panterų grobis yra baltagalviai elniai ( Odocoileus virginianus ); tačiau jie medžioja ir mažesnius gyvūnus, tokius kaip laukiniai kiaulės, triušiai , paukščiai ir meškėnai ( Procyon lotoras ) - ir didesnių, tokių kaip amerikietis aligatorius ( Aligatorius mississippiensis ). Floridos panteroms gresia įvairūs žmonių trikdymai, įskaitant buveinių suskaidymą ir degradacija . Kasmet kelios žūsta susidūrus su automobiliais ar kitomis transporto priemonėmis. Be to, kai kurie ekologai baiminasi, kad Birmos pitonas ( Python molurus bivittatus ), invazinė rūšis, konkuruojanti su Floridos pantera dėl grobio, mažina grobio populiacijas ir taip prisideda prie padidėjusio panteros mirtingumo.



Apskaičiuota, kad 1900 m. Floridos panteros gyventojų buvo apie 500 asmenų. 1967 m. Dėl medžioklės ir natūralios gyvūno buveinės išvalymo žemės ūkio reikmėms populiacija sumažėjo iki 12–20 suaugusių žmonių. Tais metais JAV žuvų ir laukinės gamtos tarnyba įtraukė gyvūną į grėsmę išnykti, o 1973 m. Jis buvo įtrauktas į JAV nykstančių rūšių sąrašą. Nuo to laiko išsaugojimo programos, įskaitant programą, papildžiusią populiaciją aštuoniomis moteriškomis pumomis iš Teksaso 1995 m., Lėmė nuolatinį Floridos panteros skaičiaus augimą. 2010-aisiais Floridos panteros populiacija buvo įvertinta daugiau nei 200.